[ ]
Watashi No Suraya







✿ Twitter
✹ Facebook


+
+
kau curang eah ? ON Saturday, December 24, 2011 AT 11:13 AM

wah, pagi2 lagi nak post entry pasal curang ni . ade kena mengena dengan aku ke ? mestilah tidak sama sekali . nak kenalpasti samaada pasangan korang curang atau tak ? aku bagi 4 cara kat sini .
  1. paling senang nak cam masa dia keluar dengan korang . korang perhatikan tingkah laku dia . dia sibuk2 tengok jam tak . takpun setiap masa telefon dia berbunyi and dia minta izin nak blah , bajett nak cakap jauh2 dari korang . taknak dengar perbualan dia . apa salahnya dengarkan ? melainkan dia ada agenda tersembunyi . muahahaha ~
  2. susah nak ajak keluar dekat tempat yang ramai orang . kalau dulu okayy je nak duduk kedai mamak , sembang sampai dah tak tahu nak cerita ape . tapi sekarang , susah nak diajak . bila ajak lepak kedai mamak ke , dia mula kata rimas sebab ramai orang . hai awak , rimas sebab ramai orang ke , takut awak terkantoi dengan gf/bf baru awak tu ?
  3. kalau dulu , masa korang merajuk ala2 manja , dia tak kisah pun nak layan . siap belikan teddy bear lagi nak pujuk . tapi sekarang bila korang merajuk , dia buat endah tak endah je . lebih teruk lagi , kalau korang call nombor dia , SELALU off . dulu tak macam tu pon ! *terlebih emosi plak . mesti ade yang tak kena dengan sikap dia . korang mesti perasan . kan korang gf/bf dia .
  4. paling senang nak kesan , KEKERAPAN dia menyebut nama orang lain depan korang . jengjengjeng . maksud aku , dia selalu tersalah panggil nama atau nama panggilan korang . sebagai contoh , nama kau SURAYA tapi dia sebut PEAH ke , MARIA ke . itu namanya , carik pasal . dah tu bila tanya tu nama siapa , dia kata nama adik padahal korang tahu dia anak tunggal . ceit !
 mengikut pandangan aku , tanda ke 4 tu menjadi alasan kukuh yang dia memang ada fikirkan orang selain korang . so , bila keadaan diatas terjadi dengan KERAP atau SELALU , aku nasihatkan korang untuk pergi menyiasat . bukan ape , takut korang jugak yang makan hati nanti :D
*bahaya beb kalau heart tu broken

24LOVE